Selecteer een pagina

Een groot voordeel van een elektrische centrale verwarming is dat je ruimtes op een energie zuinige manier kunt verwarmen. Ook kan de temperatuur zeer nauwkeurig worden aangepast en geregeld. Ze werken via een slimme thermostaat die je op afstand met je smartphone kunt bedienen. Een zeer energiebesparende optie is het plaatsen van accumulatoren als hoofdverwarming, deze werken op vuurstenen die s ‘nachts worden opgewarmd met elektriciteit. Deze opwarming gebeurd s ‘nachts waardoor je het nachttarief betaald aan energiekosten. Dit leidt tot een besparing van wel 35%. Geaccumuleerde warmte kan wel opraken. Indien deze dan overdag weer opwarmt wordt overgeschakeld op het energie dagtarief. Een gespecialiseerde installateur kan de tarieven exact berekenen. Hij kan advies geven hoe geaccumuleerde warmte zo goedkoop mogelijk kan worden gebruikt.

Elektrische radiatoren

Deze kunnen zowel als hoofd als bijverwarming worden gebruikt. Energiezuinige radiotoren zijn in diverse modellen te verkrijgen. Modellen met accumulatie technologie zijn de meest kostenbesparende modellen. Radiatoren met accumulatie technologie zijn nog compacter dan accumulatoren en werken nog efficiënter.
Ook is er nog elektrische bijverwarming verkrijgbaar. Met deze kleine radiatoren kun je gemakkelijk kleine ruimtes verwarmen denk aan schuren en zolders zonder installatie poespas zet je elektrische bijverwarming gewoon neer en steek je de stekker in het stopcontact.

Infrarood verwarming

Het voordeel van infrarood verwarming is dat het een snelle technologie is die verschillende onderdelen snel verwarmt door middel van infraroodplaten of kachels. Het is een bijverwarming naast hoofdverwarming. Omdat infrarood vooral plaatselijk en kleinere ruimtes verwarmd is dit type verwarming niet geschikt voor hele grote ruimtes. Infrarood verwarming kunnen onder andere vloerverwarming, badkamer verwarming en verwarming van muren zijn.

Lucht warmtepomp

Deze wordt gebruikt om de lucht in huis te verwarmen en maakt gebruik van de warmte van de buitenlucht. Er kunnen meerdere buiten units worden geplaatst die samenwerken met een centrale lucht-lucht warmtepomp.

Elektrische convectoren

Deze warmen zeer snel een ruimte op door middel van convector technologie en worden vaak gebruikt als bijverwarming. Er zijn diverse modellen verkrijgbaar die je aan de wand kunt vestigen of losstaande mobiele modellen die je met elk gemak ergens neer kunt zetten.

Kortom de grootste voordelen van elektrische kachels zijn dat ze behoorlijk milieuvriendelijk, energiezuinig en praktisch zijn. Daarnaast zijn ze ook nog is behoorlijk veilig omdat er geen gebruik wordt gemaakt van gasleidingen. Dit verkleint de kans op gasincidenten of gaslekken in de woning. Je kunt tevens het elektrische gebruik compenseren met het gastarief wat omlaag gaat. Ze kunnen werken op nachttarief zodat de woning overdag warm blijft. Ook zijn de installatiekosten een stuk lager dan bij gewone verwarming.

Bron: www.woonenleven.nl