Selecteer een pagina

Wanneer de winter weer het land in treed zullen ook de koudere regenachtige dagen veel meer aanwezig zijn. De bladeren zullen straks volledig van de bomen gevallen zijn en de vorst zorgt voor een winters sfeertje. Misschien ook nog wel met een sneeuwbui later in december en je merkt echt dat de herfst weer voor bij is. Hierbij wat tips om ook jouw tuin in de winter goed te blijven onderhouden.

Belangrijk is dat je het gevallen blad in je tuin opruimt. Voornamelijk op het gras en op je tegels. Wanneer je de bladeren laat liggen kunnen de zonnen stralen niet goed bij het gras, waardoor het gras te weinig licht krijgt en hierdoor straks in de lente minder mooi zal uitstralen. Daarnaast zorgt de vorst op de bladeren ervoor dat dit nog wel eens heel glad kan worden. Een valpartij willen we allemaal wel voorkomen, daarnaast is het ook belangrijk dat na een flinke regenbui de tuintegels weer goed opdrogen zodat je hier geen vlekken in blijft houden.

Planten verzorgen

Wanneer je in de winter planten wilt verstekken kan je dit het beste doen op vorstvrije dagen. Neem een stek van je winterplant en steek deze vervolgens direct in het potgrond. Daarnaast is het belangrijk dat je deze stek vochtig houdt en op een lichte, koele plaats laat wortelen.

Kuipplanten zullen ook in de winter verzorging nodig hebben. Denk hierbij aan water geven en het controleren van schadelijke insecten die vooral in de bladoksels en aan de onder kant van de bladeren zitten. Heb je naast kuipplanten ook winterbloeiende struiken vergeet deze dan niet na een periode van worst water te geven.

Daarnaast kan je ook langzaam gaan nadenken wat je volgend voorjaar/zomer eventueel in de tuin wilt laten veranderen. Misschien ben je wel helemaal klaar voor een nieuwe indeling. Weet je niet zo goed hoe je dit moet aanpakken?

www.mintstadsontwerp.nl