Selecteer een pagina

Houd jij ook zoveel van groen in je huis en kan jouw woonkamer niet vol genoeg staan met planten? Dan moet je deze blog zeker verder lezen. Planten zorgen niet alleen voor een prettige sfeer, maar geven ook nog eens een hele hoop zuurstof af. Daarnaast zijn planten natuurlijk ook gewoon prachtige woonaccessoires. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om alle planten nieuw te kopen, maar wat veel duurzamer, en misschien ook nog wel leuker is, is om je huis vol te zetten met tweedehands planten. Er zijn verschillende manieren om aan tweedehands planten te komen, deze zetten we graag voor je op een rijtje.

Plantenasiel

Verspreid door heel Nederland kun je op verschillende plekken een plantenasiel vinden. In deze asielen kun je planten vinden die nog op zoek zijn naar een nieuw thuis. Ze zijn bijvoorbeeld op straat gevonden of gebracht door mensen die ze niet meer konden verzorgen. Het asiel lapt deze planten vervolgens weer op om ze vervolgens een nieuw thuis te kunnen geven. Je kunt er allerlei planten vinden, dus er staat vast wel iets tussen wat jou aanspreekt! Een paar nieuwe planten maakt je inrichting helemaal af. Het is bijvoorbeeld prachtig om wat planten om je houten eettafel te zetten.   

Stekjes ruilen

Een andere manier om aan nieuwe planten te komen, is door stekjes te ruilen. Hier heb je verschillende Facebookgroepen voor. Je biedt aan welke stekjes je te ruil hebt en anderen kunnen hierop reageren waarvoor zij jouw stekje eventueel zouden willen ruilen. Op deze manier kom je snel aan een huis vol nieuwe plantjes.

Marktplaats Wanneer je graag wilt stekken, maar nog niet veel te ruil hebt, kun je ook verschillende verrassingspakketten kopen op marktplaats. Veel mensen bieden zo’n pakket aan. Vaak zitten hier een stuk of acht stekjes in waarmee jij jouw plantencollectie uit kunt breiden. Wanneer je op zoek bent naar een plant die al wat groter is, is marktplaats ook je beste vriend. Veel mensen doen hier voor kleine prijsjes hun planten weg.