Selecteer een pagina

De Ilex Crenata is een groenblijvende sierplant, ook wel bekend als de Japanse hulst. Het uiterlijk is vergelijkbaar met buxus en is gemakkelijk in vorm of als haag te snoeien. Hierdoor is hulst een goede vervanger voor buxus, geschikt voor haagplanten.

De Ilex Crenata heeft een mooie donkergroene kleur en dun, stevig blad met licht bolvormige vormen. Deze sterke struik bloeit in het voorjaar en heeft een kleine witte bloem die niet erg in het oog springt. Deze worden later dit jaar gevormd door kleine zwarte bessen. Deze zijn licht giftig.

Waarom Ilex Crenata kopen van kwekerij

Wintergroene heesters zijn ideaal om structuur aan te brengen in tuinen en buitenruimtes. Bijvoorbeeld als mooie haag om een ​​privétuin te creëren. Of als prachtig verzorgde individuele plant of geplant in een meer klassieke of moderne tuin. Door zijn stevige structuur en frisgroene bladeren is de hulst een veelzijdige plant. Bovendien zal de tuin niet alleen in de zomer maar ook het hele jaar door aantrekkelijk zijn.

Een van de mooiste heesters is de Ilex Crenata. De Ilex Crenata is een heester die het hele jaar lang groen blijft en tegen veel weersomstandigheden bestendig is. Als je op zoek bent naar een heester is dat wel heel erg handig.

Als je deze plant bij een kwekerij koopt, heb je niet het gevaar dat de plant niet goed aan gaat slaan. Ilex Crenata van een kwekerij zijn er namelijk speciaal voor gemaakt.

Voordelen Ilex Crenata

Met verschillende potten en hoogtes is er altijd wel een hulstboom die bij elke tuin en budget past. Houdt er rekening mee dat Japanse hulsten gemiddeld 25 tot 30 cm groeien en een soort zure grond nodig hebben om normaal te groeien. Voor snel hoge heggen is het aan te raden om iets grotere soorten of snelgroeiende soorten te kiezen. Gemiddeld moet een Ilex Crenata twee keer per jaar worden bijgesneden om hem in goede staat te houden.

Door zijn groenblijvende karakter is de Ilex Crenata een ​​aanwinst voor de tuin. Door zijn dichte groei en dichte bladeren is hij ook ideaal voor heggen of snoeien.