Selecteer een pagina

Je herkent het wel: je komt terug van vakantie en de bladeren van je planten hangen allemaal slapjes naar beneden. Helemaal vergeten! Om dit de volgende keer nou te voorkomen, zijn hier een paar tips voor hoe je planten in leven kan houden terwijl je van je vakantie geniet!

Regel een plantenoppas

Vraag voordat je op vakantie gaat of iemand af en toe je planten water wil geven. Dit wordt je plantenoppas! Misschien heb je je buren al eerder gevraagd om tijdens je vakantie je goudvissen eten te geven, vraag dan ook of ze nog 5 minuutjes extra tijd hebben om je planten water te tegen. Kleine moeite en jij bent er hartstikke blij mee! Zorg wel dat je iemand vraagt die een beetje verstand heeft van planten, want anders zijn je plantjes aan het einde van je vakantie alsnog allemaal verdronken. Vergeet niet diegene aan het einde van je vakantie met een doos chocolaatjes of een lekkere fles wijn te bedanken voor de moeite.

Waterreservoir

Er zijn tegenwoordig veel producten op de markt die geleidelijk water afgeven aan je plant. Dit is dus ideaal als je voor een langere tijd van huis bent, maar ook als je gewoon heel vergeetachtig bent en je je planten altijd vergeet water te geven terwijl je thuis bent. Een voorbeeld van zo’n product is een waterbol. Je vult het reservoir en je plant heeft genoeg water voor een paar weken! En naast praktisch kan zo’n waterbol ook nog eens mooi zijn. De waterbollen zijn er in verschillende kleuren en designs, dus voor ieder wat wils.

Wil je nog meer tips over planten? Neem dan een kijkje op de blog Plant&Praat. Daar vind je allerlei interessante artikelen over binnen- en buitenplanten en informatie over plantenverzorging en -accessoires.