Selecteer een pagina

Veel mensen willen graag een mooie tuin met verschillende kleurrijke planten. Het nadeel van zo’n tuin is dat het veel tijd kost om te onderhouden. Sommige mensen hebben het simpelweg te druk om regelmatig hun tuin te onderhouden. In dit artikel geef ik je een aantal tips over een onderhoudsvriendelijke tuin, zodat je optimaal kan genieten in je vrije tijd.

Als je graag zo min mogelijk tijd kwijt wil zijn aan het onderhouden van de tuin, is het belangrijk om te zorgen voor een overzichtelijk indeling. Om ervoor te zorgen dat je een overzichtelijke indeling hebt, is het van belang om een tuinontwerp te laten maken. De basisregel die door veel mensen gehanteerd wordt is een derde deel verharding in de vorm van stenen of hout en tweede derde groen. 

Daarnaast is helpt het ook om te kiezen voor een groene tuin, want bij een tegeltuin krijg je te maken met onkruid tussen de tegels en staan de planten vaak in bakken. Als je planten in bakken hebt staan, moet je de planten vaker onderhouden dan normaal. 

Er zijn verschillende planten die je kunt kopen om veel onderhoud te voorkomen. Hierbij moet je denken aan (haag)planten, bomen of heesters. Deze planten laten in de herfst en winter geen bladeren vallen. Daarnaast is een boom een goede oplossing, omdat het over het algemeen een groot deel van de ruimte inneemt. Op deze manier heb je weinig onderhoud en geven ze het hele jaar door kleur. 

Wil je graag tips bij het maken van een tuinontwerp? Of wil je dit graag uit handen geven aan een tuinbedrijf? Neem dan een kijkje op https://www.alluretuinen.nl/. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van tuinen en kunnen jou helpen met het ontwerpen van jouw onderhoudsvriendelijke tuin.