Selecteer een pagina

Als jou tuin toe is aan vernieuwing zit je hier misschien al een paar jaar tegen aan te hikken. Een mooie tuin krijg je door een goede hovenier in te schakelen. Door een hovenier in te schakelen heb je een aantal voordelen dat het gemakkelijker word.

Voorbereidingen

Bij het inschakelen van een hovenier is het goed om een hovenier in te schakelen die centraal ligt of bij jou in de buurt. Als je in Waddinxveen woont kan je goed een Hovenier in Gouda of een hovenier Waddinxveen inschakelen. Ook is het goed om prijzen te vergelijken.

Na het inschakelen van een hovenier ga je als eerst bespreken wat er anders gaat worden in de tuin. De hovenier komt langs en kijkt met jou naar jou tuin. Wil je bijvoorbeeld meerdere niveaus in je tuin of wil je juist een onderhoudsarme tuin? Hier ga je naar kijken samen met de hovenier. Aan de hand van zijn bezoek aan jou tuin met overleg tekent hij de nieuwe tuin uit.

Periode

Jou tuin aanleggen gaat veel sneller als een hovenier dat gaat doen in plaats van dat jij dit gaat doen. De hovenier doet dit sneller uit ervaring en omdat hij over het juiste gereedschap beschikt. Je kan je tuin snel laten doen zodat het binnen een aantal dagen klaar is. Ook kan je het op langer termijn doen. Dit doe je vaker als de tuin wat groter is. Bij een langer termijn worden er meerdere tekeningen gemaakt en kan je vaker input geven over wat je ervan vind.

Gemak

Een groot voordeel van een hovenier inschakelen is dat je het zelf niet hoeft te doen. Je kan de hovenier zijn gang laten gaan in jou tuin.

Als je geen groene vingers hebt en alleen in staan bent om plastic planten te kopen is het goed om een hovenier voor uw tuin laten zorgen. In plaats van elke maand de dode planten te vervangen kan je beter de hovenier de planten laten verzorgen dat ze niet elke maand dood gaan.

Als je niet de persoon bent die vaak in de tuin te vinden is, weet je waarschijnlijk niet welke plant waar moet. En of een plant het wel goed doet in jou grond. De tuin staat altijd een bepaalde richting op. Zo kan de zon schijnen op tijden en bepaalde planten van zon voorzien. Zo zullen ze beter groeien en bloeien.

Een tuin moet natuurlijk wel veilig zijn. Hier praten we over de eventuele bomen in je tuin. Bomen kunnen er van de buitenkant er gewoon en gezond uit zien. Dit hoeft dan niet altijd zo te zijn. Als er een ziekte in een boom zit hoef je dit lang niet altijd te zien. Zo kan een boom er kerngezond uit zien maar ondertussen is de boom van binnen aangevreten of verrot. Dit kan gevaarlijk zijn in onder andere de herfst. In deze tijd kan het flink waaien en stormen. Als de boom van binnen aangevreten is, is de boom niet meer sterk in de stam en kan de boom omwaaien. Dit kan een hoop schade veroorzaken aan bijvoorbeeld je huis of auto.