Selecteer een pagina

Het hebben van een eigen tuin is heerlijk, maar kost helaas ook veel tijd. Om van de tuin te kunnen blijven genieten is het belangrijk dat deze netjes blijft, waardoor regelmatig onderhoud een must is. Als tuinonderhoud echter niet jouw ding is, kan dat een behoorlijke opgave zijn. Wil jij genieten van een prachtige tuin, maar wel zo min mogelijk onderhoudswerkzaamheden uitvoeren? Wij geven je drie tips om het onderhoud van jouw tuin tot het minimum te beperken.

De musthave: een onderhoudsarme tuin

Om het onderhoud van jouw tuin zo laag mogelijk te houden is een onderhoudsarme tuin onmisbaar. Een onderhoudsarme tuin is een tuin die zo ingericht en beplant is dat het onderhoud zo laag mogelijk is. Dat wil zeggen dat er gebruik is gemaakt van bestrating die op zo nu en dan een schoonmaakbeurt na geen verder onderhoud behoeft en dat de borders in de tuin beplant zijn met onderhoudsvriendelijke beplanting. Een onderhoudsarme tuin wil niet zeggen dat de tuin helemaal geen onderhoud meer behoeft, maar zorgt er wel voor dat je met minimaal onderhoud altijd kunt genieten van een prachtige tuin.

Investeren in gebruiksvriendelijk accu tuingereedschap

<p>Wil jij het onderhoud dat overblijft na het aanleggen van een onderhoudsvriendelijke tuin zo gemakkelijk en snel mogelijk kunnen uitvoeren? Dan is accu tuingereedschap onmisbaar. Accu tuingereedschap is gereedschap dat wordt aangestuurd door een accu, waardoor je het overal in de tuin kunt gebruiken, je niet beperkt wordt door een snoer en je geen overlast veroorzaakt door stinkende uitlaatgassen. Accu tuingereedschap is compact en licht van gewicht, waardoor het gemakkelijk te hanteren is. Hierdoor kan het laatste beetje onderhoud snel en eenvoudig worden uitgevoerd en kan jij zoveel mogelijk tijd doorbrengen met genieten van de tuin.</p>

Het belang van regelmatig onderhoud

Om het onderhoud van de tuin zo laag mogelijk te houden is het belangrijk dat je het onderhoud regelmatig uitvoert. Wanneer een tuin niet met enige regelmaat onderhouden wordt zorgt dat ervoor dat de tuin verwildert en de onderhoudswerkzaamheden oplopen. Hierdoor ben je eens in de zoveel tijd onnodig veel tijd kwijt aan het onkruidvrij maken en snoeien van de tuin. Door regelmatig door de tuin te gaan om het onkruid te verwijderen blijft jouw tuin netjes en zorg je ervoor dat het onderhoud niet oploopt. Zo blijven de onderhoudswerkzaamheden tot het minimum beperkt en kan jij altijd genieten van een prachtige tuin.