Selecteer een pagina

Bloemen zijn een prachtige aanvulling op elk interieur. Met hun vrolijke en kleurrijke uitstraling kunnen ze de hele ruimte opfleuren. Wist je dat een bos bloemen niet alleen een plezier voor het oog is, maar dat het ook een plezier voor de reuk kan zijn? Er zijn soorten bloemen die een heerlijke geur verspreiden in de ruimte en dus meerdere zintuigen tegelijk prikkelen. Bloemen Bezorgen Amsterdam vertelt welke dat zijn.

Pioenroos
Natuurlijk heeft iedereen zijn of haar eigen smaak in geuren, maar sommige bloemgeuren springen er gewoon echt uit. De klassieke roos heeft natuurlijk al zijn eigen lekkere geur, maar als je toch een tikkeltje meer wilt moet je voor de pioenroos gaan. Deze heeft namelijk een wat sterkere geur dan de gewone roos.

Lelie
De een is er gek op, de ander vindt het helemaal niks; de geur van de lelie. De Geur van de lelie is vooral erg intens wanneer hij in de bloei staat. Vind je het toch een beetje te veel van het goede? Dan kun je de stampers verwijderen. Deze geven namelijk de meeste geur af, dus door ze weg te halen wordt de geur in huis was subtieler.

Jasmijn
De geur van Jasmijn komt in veel verzorgingsproducten voor. Het is te vinden in crèmepjes, wasmiddel, parfum en zelfs in thee. De geur van deze kleine witte bloemetjes zou kalmerend moeten werken en soms zelfs als bedwelmend kunnen worden ervaren.

Hyacint

De Hyacint is een van de meest populaire voorjaarsbloemen in Nederland. De bloem komt in veel verschillende kleuren, zoals wit, geel, oranje, rood, roze, paars en blauw. De bloem verspreid een heerlijke frisse geur.

Sering

Sering ken je misschien beter als een bloesem, maar kan ook prima als snijbloem in een zomers boeket. Ook deze bloem komt in meerder kleuren en geeft een zachte, maar zoete geur af.