Selecteer een pagina

Nu de kerstboom het huis toch echt weer heeft verlaten, wordt het tijd om die ruimte verder in te vullen. De kamerplant is hiervoor al sinds jaar en dag, samen met een nieuwe kast, de grootste invulling voor. Ook in 2020 zijn er weer verschillende kamerplanten die dit jaar nog populairder zijn. Maar wat zijn nu die kamerplanten trends voor 2020? In deze blog nemen we je mee in de wereld van kamerplanten en bekijken de populairste kamerplanten volgens bekende Nederlandse influencers. Zij zijn vaak voorspellend de trends voor het komende jaar. Kom erachter welke kamerplanten jouw huis gaan vergroenen in 2020.

De basis: welke woonstijlen zijn de trends van 2020

Elk jaar zijn er nieuwe woonstijlen die ook de trends voor kamerplanten bepalen. In 2020 zul je veel groene planten terugzien. Dus niet direct planten met veel kleurrijke bloemen. Dit komt voort uit de nog altijd populaire scandinavische stijl. Industrieel wonen blijft in 2020 ook nog altijd onverminderd populair, wat je bijvoorbeeld ziet door de populariteit van het meubelmerk PTMD . Eigenlijk alle tinten groen werken goed met deze industriƫle meubels, die over het algemeen van metaal en robuuste houtsoorten zijn gemaakt. Dan gaan we nu naar het overzicht met de populairste kamerplanten van 2020.

De vijf populairste kamerplanten van 2020

  1. Sanseveria: de Sanseveria heeft de eerste positie bemachtigd. De kamerplant, die ook wel de vrouwentong wordt genoemd, heeft weinig nodig om te overleven. De plant is in het verleden zelfs uitgeroepen tot de studentenplant. Ideaal, en verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen.
  2. Calathea: heb jij een scandinavische inrichting, dan is de Calathea de plant die je moet hebben. De bladeren hebben allerlei kleuren, waardoor deze kamerplant een speels effect geeft aan ieder interieur
  3. Ficus Elastica: zoek je een kamerplant die zowel voor thuis als op kantoor kan, dan is de Ficus Elastica wat je zoekt. Het is een sterke kamerplant, die wel de juiste verzorging nodig heeft om te blijven leven.
  4. Alocasia Odora: een kamerplant die bezig is aan een sterke opmars. Grote groene bladeren, die het Urban Jungle-effect versterken. Past perfect in ieder interieur met veel verschillende planten.
  5. Cactus: de cactus is natuurlijk een all-time favourite. Ze zijn er in allerlei vormen en maten, en zijn daarom de ideale kamerplant. Ook qua kleuren groen kun je met de cactus alle kanten op. Combineer bijvoorbeeld eens verschillende modellen.

Meer populaire kamerplanten ontdekken?

Wil je meer populaire kamerplanten ontdekken? Lees dan de blog 10x populairste kamerplanten van 2020 op Homeblend.nl. Je ontdekt dan o.a. ook de stretlitzia, de Aloe Vera, Monstera Deliciosa, Zamioculcas en de Philodendron.