Selecteer een pagina

Als je geen held bent in het verzorgen van planten betekent niet dat je geen planten in huis kunt nemen. Ook neem je misschien geen planten omdat je weinig thuis bent en het zonde vind van het geld als je er weinig van kunt genieten. Dit is geen reden om geen groen in huis te nemen. Er is natuurlijk een oplossing voor dit probleem: de kunstplant. Deze zijn er in vele soorten en maten. Zo heb je goedkope kunstplanten maar ook dure kunstplanten. Ook zijn er grote kunstplanten voor binnen en ook kleine schattige kunstplanten voor op een tafeltje.

Materiaal

Een kunstplant is een plant dat na gemaakt is en dus geen verzorging nodig heeft. Een kunstplant word gemaakt van kunststof en kunstzijde. Deze stof word gemaakt van de grondstof cellulose. Dit is een materiaal dat goed en makkelijk te bewerken is. Daarom kunnen de bladeren zo goed mogelijk nagemaakt worden. De kunstzijde zorgt ervoor dat de kunstplant tegen Uv-licht kan. Dit betekend niet dat de plant na een langere tijd in de zon niet zal verkleuren. Kunstzijde zorgt ervoor dat het minder snel gebeurt maar het voorkomen ervan is onmogelijk.

Bevestigen

Het kan gebeuren dat u een kunstplant besteld zonder dat er een pot aan zit. Dit kunt u zelf heel makkelijk op lossen door zelf een pot te pakken. Het is aan te raden om wat grind onderin de pot te doen zodat die niet omvalt. Daar boven op kan u steekschuim of piepschuim zetten om de plant in te steken naar eigen wens.

Tips

Nu je misschien van plan bent om een kunstplant te kopen weet je misschien niet waar je op moet letten. Hierbij een aantal puntjes waarop je kan letten bij het zoeken naar jou perfecte kunstplant.

  • Als eerst is het aan te raden om te kijken welke plantsoorten je gaat kopen. Het is verstandig om een kunstplant te kopen die lijkt op een plant die er al wat nepper uit ziet. Denk hierbij bijvoorbeeld naar vetplanten. Deze hebben al een kunststof uitstraling, deze lijken daarom ook minder nep.
  • Vervolgens is het goed om te gaan kijken naar de afwerking van de plant. Je wilt dat jou plant er zo echt mogelijk uit ziet. Daarom is het goed om te gaan kijken naar de afwerking van de plant. Kijk bijvoorbeeld of de plant is afgewerkt met waterdruppels, dan lijkt het veel minder realistisch.

Als laatste is het aan te raden om naar de winkel te gaan. Hier zie je veel beter de plant dan online. Ook kan je in de winkel beter de grootte van de plant inschatten.