Selecteer een pagina

Voor iedere soort boom is het ontzettend belangrijk om de boom op tijd te snoeien of laten snoeien. Bomen groeien ontzettend snel waardoor er steeds meer schaduw vormt in de tuin, maar doordat bomen snel groeien kunnen de takken en bladeren er soms slordig uit gaan zien. Hiervoor is het belangrijk om de boom te snoeien om dit te voorkomen. Daarnaast heeft het snoeien van bomen ook verschillende voordelen zoals;

  • Het stimuleren van bloei- en vruchtvorming
  • Creëren van ruimte in de tuin en zonlicht
  • Het levensduur van de boom verlengen
  • De boom begeleiden dat deze in een vorm groeit die past bij uw tuin past

Snoeien zorgt ervoor dat een boom gezond en krachtig blijft. Belangrijk hiervoor is dat het snoeien op de juiste manier gebeurt. Wanneer bijvoorbeeld een Esdoorn in de winter wordt gesnoeid dan kan de boom hevig gaan ‘bloeden’ wat nadelige gevolgen heeft voor de groei van de boom. Wat ook een optie is voor in de tuin zijn groenblijvende bomen.

Heel vaak denken mensen dat snoeien wel kan wanneer het goed uitkomt, maar het tegengestelde van dit is waar. Snoeien is namelijk seizoensgebonden en kennis van bomen is daarin essentieel. Je goed laten inlichten hierover voorkomt een zieke boom kale plekken of dorre bladeren wat niet meer te herstellen is.

Door het plaatsen van een boom in je tuin weet je dat dit onderhoud nodig zal hebben, maar daarnaast geeft het ook een ontzettend mooie aanblik in je tuin. Wil je eens weten welke verschillende soorten bomen er zijn voor in jouw tuin? Kijk dan eens op buitengevoel.com en raak geïnspireerd door de verschillende soorten die er beschikbaar zijn.