Selecteer een pagina

Ben je aan het oriënteren voor nieuwe planten in de tuin of op het balkon? In dit artikel geven we een overzicht met de bekendste planten in de tuinen of balkons in Nederland.

Lavendel

Dit is ook de plant waar de vlinder, bijen en hommels fan van zijn. Lavendel zorgt ervoor dat de tuin wordt opgefleurd met een kleurrijke twist. De plant heeft van nature een mooie en dieppaarse kleur. Zodra de plant in bloei gaat geeft het extra kleur en geur aan de tuin. Dit blijft zo tot in de late zomer waardoor je extra lang kunt genieten van de lavendel.

De beukenhaag

In Nederland wordt vooral de beukenhaag vaak ingezet om privacy in de tuin te creëren. Soms wordt deze in geplant in combinatie met een schutting. De beukenhaag is verkrijgbaar in de groene beukenhaag plant en in de rode beukenhaag plant. Het verschil tussen beide planten is dus voornamelijk de kleur. In de winter zal de rode beukenhaag veranderen in een wat oranje kleur en in de zomer mooie rode bladeren krijgen. De kleuren liggen hierbij dus redelijk dicht bij elkaar. Bij de groene beukenhaag plant verandert dit wat duidelijker. Deze verandert namelijk van groen naar bruin en weer terug naar groen in het  voorjaar.

Camellia

Houd je van een kleurrijke tuin dan is de camellia een ideale plant voor in jouw tuin. De camellia wordt ook wel de japanse roos genoemd. De camellia is een sierlijke struik die bekendstaat om haar lange en uitbundige groei van de bloemen. De kleuren van de camelia kunnen hierbij variëren van wit, rood, roze en lila. Daarnaast kan de camelia ook prima geplaatst worden op een terras op balkon.

Hortensia

Van alle kleurrijke planten is de hortensia de plant die er het meeste uitspringt van allemaal. Deze plant is namelijk te zien in een groot aantal verschillende kleuren: blauw, rood, wit, paars en roze zijn zo een aantal kleuren waarin de hortensia kan verschijnen. Afhankelijk van hoe opvallend je jouw tuin wilt hebben kun je de kleuren van de hortensia bepalen.