Selecteer een pagina

Nu we meer tijd thuis hebben door de corona pandemie ontstaan er nieuwe hobby´s en krijgen mensen nieuwe ideeën, maar ook de dagelijkse klusjes gaan gewoon door. Misschien wordt het eens tijd om bijvoorbeeld de tuin zelf aan te pakken in plaats van die taak uit handen te geven. De perfecte tips om uw tuin bij te houden volgen hieronder.

Betegeling schoonmaken

De zithoek in uw tuin zal waarschijnlijk betegeld zijn, dit wordt nou eenmaal gauw heel vies door de regen en andere voorwerpen. Dan zal de originele kleur van de steun verdwenen zijn, maar die hebben we het liefst weer terug. Hoe doen we dat nou het makkelijkst? met een hogedrukspuit, ga tegel per tegel af en zorg dat alle viezigheid naar de randen wordt gespoten, dan lijken ze straks weer nieuw. Heeft u nou geen hogedrukspuit, dan kan een bezig en een emmer water ook wonderen doen.

Groene aanslag verwijderen

De aanslag die waarschijnlijk ook op de tegels zat zien we ook voorbij komen op tuinmeubels en op bijvoorbeeld de schutting. Dit ziet er kort gezegd niet uit, het is vies en overbodig want het is simpel weg te halen met een hogedrukspuit of een borstel met water. Pas echter wel op dat u niet de hele tuin van de buren onder spuit door de schutting heen…

Benieuwd naar wat een plaatselijke hovenier voor u kunt doen? Google dan bijvoorbeeld eens naar hovenier Waddinxveen of hovenier Reeuwijk

Geef de planten en bloemen een make-over

Hangen de bloemen er maar zielig bij en hebben de planten verdorde bladeren? dan mogen die wel eens opgefleurd worden. Zorg dat bij de planten in de tuin alle dode punten en kapotte takken of bladeren verwijderd zijn, bind desnoods een plant vast aan een dun houten stokje waardoor deze weer recht omhoog staat.