Selecteer een pagina

Voor veel mensen is het gebruikelijk om tuin- en landschapsprojecten te doen zonder de specifieke hulp van een professional in het gebied. Maar wat weinig mensen weten is dat de aanwezigheid van een landschapsarchitect vanaf het begin van het project een aantal problemen aanzienlijk helpt verlichten. Zie hieronder de belangrijkste redenen om een tuinspecials van Jongerius Tuinen in te huren:

Harmonie met de rest van het project


Wanneer u een hovenier inhuurt om een project voor uw tuin te realiseren, bent u er zeker van dat het hele landschap in perfecte harmonie is met de bouw- en decoratiestijl van uw huis.

Diepgaand onderzoek


De hovenier kan precies de juiste planten voor zijn huis kiezen, niet alleen op basis van de stijl van het huis, maar ook rekening houdend met de bodem en het lokale klimaat, de behoefte aan water en de bijzonderheden van elke plantensoort.

Als u uw planten alleen koopt, zult u waarschijnlijk alleen de schoonheid of de trend in ogenschouw nemen en het risico lopen dat u planten koopt die niet zo goed passen bij het klimaat van uw stad.

Keuze van planten en verlichting


Het is mogelijk om gebruik te maken van de diensten van een tuinarchitect in de buiten- en binnenruimtes van het huis, op een balkon of op een eenvoudige betonnen werf. Het is echter wanneer het tijd is om een tuin samen te stellen dat deze professional meestal gevraagd wordt.

Dit komt omdat deze professional, naast het selecteren van planten, het ideale type plant kan kiezen, de middelen voor de verlichting van de ruimte (LED-reflectoren die integreren met het project) en zelfs de accessoires, zoals banken en ander meubilair.

Veiligheid van het huis


Veel mensen hebben graag grote bomen en planten in huis. Dit is mogelijk, maar het is zeer belangrijk dat dit met professionele hulp gebeurt. De landschapsarchitect zal de grootte van de wortels van de volwassen plant analyseren, zodat deze de structuur van het gebouw in de toekomst niet beschadigt.

Andere belangrijke veiligheidspunten zijn het controleren of de takken niet het interieur van het huis binnendringen, en ervoor zorgen dat de plant geen ongedierte aantrekt dat zich voedt met zijn bladeren of vruchten.

Toezicht op het werk


Op het moment dat het project wordt uitgevoerd, weet de hovenier precies hoe hij het team moet coördineren, zodat het werk op de juiste manier en op tijd wordt uitgevoerd. Degenen die er alleen mee omgaan, kunnen niet weten of de executie goed verloopt.

Bovendien hoeft u zich geen zorgen te maken over het inhuren van mankracht, want deze professional zal tuinmannen, metselaars, enz. van uw zelfvertrouwen aangeven. Tot slot zal de hovenier u adviseren hoe u uw planten altijd mooi en gezond kunt houden.

Als u een gastvrije binnen- en buitenomgeving wilt creëren die zorgt voor het welzijn van het hele gezin, betekent dit dat het tijd is om een landschapsarchitect te huren. U kunt ook op zoek gaan naar dit soort service bij het bouwen of renoveren van uw huis.