Maak je huis sfeervol en gezellig met tweedehands planten!

Geplaatst door

Planten kunnen je woning een stuk sfeervoller en gezelliger maken. Maar wist je dat je niet persé nieuwe planten hoeft te kopen, maar ook tweedehands planten kunt adopteren? Tegenwoordig zijn er steeds meer plekken waar dit mogelijk is. Mensen die niet meer voor hun planten kunnen of willen zorgen, of door een verhuizing geen plek meer hebben voor de planten kunnen deze naar een tweedehands planten shop brengen. En jij kunt de planten voor een mooie prijs overnemen om ze een nieuw thuis te geven, ideaal!

Grote planten voor lege hoeken

Planten kunnen absoluut een meerwaarde bieden voor je huis. Het zorgt letterlijk voor meer leven in huis, het ziet er mooi en gezellig uit en zorgt ook nog eens voor een zuiverende werking. Een grote plant kan erg mooi zijn in lege hoek in de woonkamer of bijvoorbeeld naast het tv meubel. In plaats van een grote plant kun je ook kiezen voor een kleinere plant. Om te zorgen dat deze toch goed tot zijn recht komt kun je een hoge plantenbak aanschaffen zodat de plant hoger staat. Hierdoor staat het toch mooi in het zicht. Een houten kruk kan natuurlijk ook! Zoek altijd iets uit wat ook matcht bij de rest van de kamer. Zo bewaar je de rust in je ruimte, een plant op zich kan namelijk al veel aandacht vragen.

Combineer meerdere kleine planten

Heb je een grote eettafel of een salontafel waar je wel wat gezelligheid op kunt gebruiken? Neem een (groot) rond dienblad en combineer hierop verschillende, kleine plantjes. Dit ziet er onwijs gezellig en sfeervol uit. Je kunt dit combineren met design potjes of glazen flessen en andere decoratie wat bijvoorbeeld aansluit bij het seizoen. De decoratie kun je eindeloos aanpassen zodat er altijd een ‘nieuw’ stukje op je tafel staat.

In principe kun je met planten alle kanten op. Kies vooral planten waar jij blij zodat het ook een positief effect heeft op je stemming. Als je graag je meer sfeer wil aanbrengen in je huis maar er niet te veel geld aan wil besteden is zijn tweedehands planten de ideale keuze. Voor een klein bedrag koop je de mooiste planten, perfect dus!

Adopteer een tweedehandse plant!

Door een tweedehands plant te kopen zorg je ervoor dat planten niet onnodig weg worden gegooid. Daarnaast is er vaak niets mis met de planten maar je betaald wel een stuk minder dan voor een nieuwe plant. Vrijwel iedere plantensoort is ook als tweedehands plant te koop en je kunt er zeker van zijn dat de planten goed worden verzorgd. Wanneer ze naar de tweedehands winkel gebracht worden de planten voorzien van nieuwe aarde, vers water en voeding en worden goed verzorgd. Mocht er nou geen tweedehands planten winkel bij jou in de buurt zitten, kun je ook even op internet kijken. Daar zijn vaak genoeg planten te vinden die een nieuw thuis nodig hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *