Adopteer een tweedehands plant en maak je huis gezellig!

Geplaatst door

Bijna iedereen kan wel genieten van mooie, kleurrijke bloemen of planten in huis. Niet vreemd ook, het zorgt voor een levendige en gezellige sfeer en is in veel gevallen een meerwaarde voor je woning. Het enige nadeel is dat planten vaak best prijzig zijn. Zeker als je er ook graag een mooie, passende bloempot bij wil kopen. Een goed alternatief is zijn tweedehands planten. Hiervoor zijn speciale winkels, maar je kunt ze ook eenvoudig via internet bestellen. Op deze manier betaal je een stuk minder voor een plant en je zorgt ervoor dat een plant niet onnodig weg wordt gegooid.

Grote, lichte ruimte met kleurrijke bloemen

Wanneer je een lichte, grote leefruimte hebt kunnen grote planten of kleurrijke bloemen een goede keuze zijn. Het zorgt voor contrast, levendigheid en het ziet er sfeervol uit. Wanneer je er toch de ruimte voor hebt, kun je ervoor kiezen om een kleurrijke plant op een houten pilaar te plaatsen zodat de plant mooi in de spotlight staat. Je kunt dit goed combineren met een mat zilveren of zwarte bloempot. Juist hierdoor zullen de kleuren van de plant er nog wat meer uitspringen. Wanneer je graag een grote plant in je woning wil hebben, kies dan altijd voor een praktische plaats. Zet het bijvoorbeeld in een hoek of achter de bank. Als je er de ruimte voor hebt kun je ook verschillende grote tweedehands planten met elkaar combineren. Zet er een paar op krukjes (van verschillende hoogte) en maak er op deze manier een gezellig hoekje van.

Planten aan de muur voor ruimtebesparing

Echter is het niet noodzakelijk om een grote ruimte te hebben voor je planten. Ook wanneer je klein woont kun je het gezellig maken met tweedehands planten in huis. Je kunt bijvoorbeeld een boekenplank aan de muur monteren en daar verschillende (hang)planten op plaatsen. Of je koopt plantenbakken die je kunt ophangen aan de muur. Dit ziet er niet alleen onwijs leuk uit, het is ook nog erg praktisch. Je ruimte wordt er niet door beperkt en je hebt toch de gezelligheid van planten in huis. Wat erg mooi kan zijn is om 3 plantjes bij elkaar te hangen. Je kunt ze netjes naast elkaar hangen of je kiest ervoor om ze wat speelser te monteren. Dit is maar net wat je zelf het mooiste vindt en wat past bij de rest van je woning.

Cactussen en vetplanten voor eenvoudig onderhoud

Ben je niet zo goed in het onderhouden van je planten? Als je kiest voor tweedehands planten heb je vaak ruime keuze uit verschillende planten. Vetplanten en cactussen hebben weinig verzorging nodig en kunnen langere tijd zonder water. Dit zou dan de ideale keuze zijn. Deze plantjes zijn vaak redelijk klein en je kunt ze makkelijk met elkaar combineren. Het heeft een leuke uitstraling door verschillende formaten bij elkaar te plaatsen. Dit heeft een speels effect en ziet er gezellig uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *